Realizując innowację o zdrowym odżywianiu, w piątek gościła u nas marchewka i jej przyjaciele. Poznaliśmy bogactwo witamin zawartych w marchewce, wiemy, która część jest jadalna. Każdy przedszkolak przyniósł marchewkę i jabłko przygotowane przez rodziców. Po umyciu i obraniu przystąpiliśmy do tarcia marchewek i jabłek, na koniec dodaliśmy sok z cytryny i trochę cukru. Po trudnej pracy rozpoczęliśmy degustację naszej surówki. Mniam, mniam, była pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa.
niedziela, 20 października 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
Poniedziałek- 12.04.2021 TEMAT: SZANUJEMY LUDZI, RZECZY I PRZYRODĘ. Ćwiczenia poranne- zabawa pobudzająco-hamująca ,,Rzeźby". Dzieci bi...
-
Czwartek- 8.04.2021 TEMAT: WIOSNA W POLU - SADZIMY I SIEJEMY. MUZYCZNA GIMNASTYKA - ćwiczenia W PODSKOKACH. https://www.youtube.c...
-
Dziś Skrzaty świętowały Międzynarodowy Dzień Kropki - święto kreatywności, odwagi i zabawy. Dzieci poznały historię Vashti https://www.you...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz